V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Noma

 Time and Place in Nordic Cuisine

Noma
vyprodáno
Internetová cena: 1 119,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 1 399,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglický
Vazba: pevná
Počet stran: 320
Formát: 290 x 250
ISBN/EAN: 9780714859033
Nakladatel: Phaidon
Odkaz na stránky nakladatele: http://www.phaidon.co.uk/store/food-cook/noma-9780714859033/
Edice: kuchařky / Kuchařky

NOMA se již potřetí za sebou stala nejlepší restaurací na světě.

An insight into the food philosophy and creativity of Noma restaurant.

  • An exclusive look at one of the most interesting restaurants in the world, Noma, and its influential head chef René Redzepi (b.1978)
  • Includes over 90 recipes, each created by Redzepi and served at Noma
  • Reveals the philosophy and processes behind the two-Michelin-starred Copenhagen restaurant
  • Details Redzepi’s reinvention of Nordic cuisine, his obsession with fresh and local produce from across Scandinavia, his continuous search for new ingredients and his never-ending experimentation
  • Over 200 specially commissioned photographs showing finished dishes, the local ingredients, the restaurant’s suppliers and the inspiring Nordic landscape
  • With an introduction by the artist Olafur Eliasson

 

René Redzepi has been widely credited with re-inventing Nordic cuisine. His Copenhagen restaurant, Noma, was recognized as the best in the world by the San Pellegrino World’s 50 Best Restaurant awards in 2010 and received the unique ‘Chef’s Choice’ award at the same ceremony in 2009. Redzepi operates at the cutting edge of gourmet cuisine, combining an unrelenting creativity and a remarkable level of craftsmanship with an inimitable and innate knowledge of the produce of his Nordic terroir.

At Noma, which Redzepi created from a derelict eighteenth-century warehouse in 2003 after previously working at both elBulli and The French Laundry, diners are served exquisite concoctions, such as ‘Newly-Ploughed Potato Field’ or ‘The snowman from Jukkasjärvi’, all painstakingly constructed to express their amazing array of Nordic ingredients. Redzepi’s fascination with giving his diners a real taste of their food’s environment extends to serving dishes on pebbles found in the same fields as his produce. His search for ingredients involves foraging amongst local fields for wild produce, sourcing horse-mussels from the Faroe Islands and the purest possible water from Greenland. Redzepi has heightened the culinary philosophy of seasonally and regionally sourced sustainable ingredients to an exquisite level, and in doing so has created an utterly delicious cuisine.

Noma is an unprecedented opportunity to learn about Redzepi and Noma’s history and philosophy, the sourcing of ingredients, the experimentation behind the dishes and the cultural significance of dining at Noma. Accompanying this insight into Redzepi’s world will be over 90 of Redzepi’s recipes, by far the most comprehensive collection ever published. The book will also feature a series of specially commissioned photographs, illustrating the food and atmosphere of Noma, as well as the Nordic environment that lies at the heart of Redzepi’s cuisine.

 

Další knihy od tohoto autora

Noma: Time and Place in Nordic Cuisine René Redzepi: A Work in Progress - A Journal A Work in Progress

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: