V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Between Meals: An Appetite for Paris

Between Meals: An Appetite for Paris
Internetová cena: 279,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 349,00 Kč
Skladem (1 ks)
Počet kusů:
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: měkká
Počet stran: 176
Formát: 12,9 x 19,8 cm
ISBN/EAN: 9780241637975
Nakladatel: Penguin Classics
Rok vydání: 2023
Edice: Populárně naučné / Populárně naučné

Between Meals is the gourmand and journalist A.J. Liebling's delectable account of his time spent eating and drinking in 1920s Paris, under the tutelage of his friend Yves Mirande, 'one of the last of the great around-the-clock gastronomes of France'. With gluttonous joie de vivre, he fondly recalls everything from glorious dining ('A leg of lamb larded with anchovies, artichokes on a pedestal of foie gras, and four or five kinds of cheese') to bad rosé ('a pinkish cross between No-Cal and vinegar'), and an ill-fated sojourn at a Swiss slimming-clinic. Witty, tart and full of gusto, this is a love song to food, wine and Paris.

'Liebling transfers excitement, warmth, wit and information ... as hearty and explicit as good Calvados'
The New York Times Book Review

With an introduction by James Salter

Review

Wonderfully readable... This astonishing book is a rich dish itself... He was the prototype of all the greedy foodie bloggers, still outdoing the lot of them ― Sunday Times

A droll account of the time Liebling spent eating and drinking in 1920s Paris... Just the thing for anyone who pines for a nicely roasted guinea fowl followed by a crisp, cold slice of vacherin -- Rachel Cooke ―
Observer

As a writer, [Liebling] manages the Proust-like achievement, increasingly enhanced by the passing of time, of resurrecting a vanished world through the remembrance of foods ―
Spectator

About the Author

A. J. Liebling, born in Manhattan in 1904, joined the staff of the New Yorker in 1935 and contributed innumerable articles to the magazine throughout his lifetime, on subjects ranging from food to boxing and France to horse racing. As a war correspondent during the Second World War, he reported from France, England and Algeria, and participated in the Normandy landings. In later life he married the writer Jean Stafford, his third wife. He died in 1963.

James Salter (1925-2015) was the author of the novels Solo Faces, Light Years, A Sport and a Pastime, The Arm of Flesh (revised as Cassada) and The Hunters; the memoirs Gods of Tin and Burning the Days; and the collection, Dusk and Other Stories which won the 1989 PEN/Faulkner Award.

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: