V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


The Flavour Thesaurus

The Flavour Thesaurus
vyprodáno
Internetová cena: 440,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 550,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglický
Vazba: pevná
Počet stran: 400
Formát: 216 x 135
ISBN/EAN: 9780747599777
Nakladatel: Bloomsbury
Edice: kuchařky / Kuchařky

Ever wondered why one flavour works with another? Or lacked inspiration for what to do with a bundle of beetroot? The Flavour Thesaurus is the first book to examine what goes with what, pair by pair.

The book is divided into flavour themes including Meaty, Cheesy, Woodland and Floral Fruity. Within these sections it follows the form of Roget’s Thesaurus, listing 99 popular ingredients alphabetically, and for each one suggesting flavour matchings that range from the classic to the bizarre.


You can expect to find traditional pairings such as pork & apple, lamb & apricot, and cucumber & dill; contemporary favourites like chocolate & chilli, and goat’s cheese & beetroot; and interesting but unlikely-sounding couples including black pudding & chocolate, lemon & beef, blueberry & mushroom, and watermelon & oyster. There are nearly a thousand entries in all, with 200 recipes and suggestions embedded in the text.

Beautifully packaged, The Flavour Thesaurus is not only a highly useful, and covetable, reference book for cooking – it might keep you up at night reading.

Review

'An original and inspiring resource' -- Heston Blumenthal

`Intriguing, surprising and remarkably useful'
-- Hugh Fearnley-Whittingstall

`this imaginative and beautiful little book deserves a place on the shelves of every serious home cook.' --Spectator

'Goes way beyond recipes...the perfect manual for experimental cooks.' --The Independent

`The Flavour Thesaurus is a deceptively simple little masterpiece, set to take its place by McGee on Food and Cooking as a household Bible.' --The Sunday Times

`With Niki Segnit's fascinating book we can all take cooking to the next level.' --Homes and Gardens

`You'll never be bored with your dinner again'
--Psychologies

About the Author

Niki Segnit was inspired to write The Flavour Thesaurus when she noticed how dependent she was on recipes. Her background is in marketing, specialising in food and drink, and she has worked with many famous brands of confectionery, snacks, baby foods, condiments, dairy products, hard liquors and soft drinks. She writes a column for The Times and lives in central London with her husband.


Další knihy od tohoto autora

Lateral Cooking

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: