V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Manu: Recipes and Stories from My Brazil

Manu: Recipes and Stories from My Brazil
Internetová cena: 1 112,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 1 390,00 Kč
Skladem (1 ks)
Počet kusů:
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: pevná
Počet stran: 240
Formát: 20,5 x 27 cm
ISBN/EAN: 9781838666293
Nakladatel: Phaidon
Rok vydání: 2023
Edice: kuchařky / Kuchařky

The story, inspiration, and recipes behind Latin America’s Best Female Chef (2022) and her eponymous restaurant in Curitiba

In this much anticipated book, award-winning chef Manoella Buffara (known as Manu) invites readers to discover how her love for her native Brazil became her greatest motivation. Through 60 never-before-published recipes and four evocative 'menu' collections, a set of welcome drinks, and petit-fours, Manu tells the story of a culinary career founded on a commitment to indigenous ingredients and underserved communities, as showcased within her restaurant Manu. 

Forewords by Dominique Crenn and Manu's mentor, Alex Atala give further insight into the work of this inspiring chef. The book features specially commissioned photographs taken across a single year – of plated food, the land and sea that drive Buffara’s culinary vision, and the communities and ingredients that inspire her. This, her debut cookbook, presents an evocative reflection of the personal journey of the chef and the story of her community, life, and land, encapsulating the ambitions and values of one of the world’s most highly creative and globally respected chefs.

Review

'Today most people know Brazilian chef Manoella (Manu) Buffara from her awards (her restaurant has been on Latin America’s 50 Best Restaurants Awards, and in 2022 she won the title of Latin America’s Best Female Chef). But in 2003, when she was only starting to work in restaurants, she traveled through Europe, planning out itineraries at libraries until her money ran out and she bought a return ticket to Brazil. The book intersperses personal stories with high-concept recipes, such as fermented sweet potato, chile, and passion fruit and kiwi and yerba mate béarnaise.' – Plate Magazine 

About the Author

Manoella (Manu) Buffara is based in Curitiba, Brazil. Since opening her restaurant Manu, she has been placed consistently in Latin America’s 50 Best Restaurants Awards and, in 2018, she received the prestigious ‘One to Watch’ commendation at the World’s 50 Best Awards. She participates in conferences and charities around the world, including the prestigious Basque Culinary World Prize. In 2022, she was awarded the title of Latin America’s Best Female Chef at the World’s 50 Best awards. In 2023, Buffara will open the restaurant Ella in New York City.

ukkázka z knihy #1 ukkázka z knihy #2 ukkázka z knihy #3 ukkázka z knihy #4 ukkázka z knihy #5 ukkázka z knihy #6 ukkázka z knihy #7 ukkázka z knihy #8 ukkázka z knihy #9 ukkázka z knihy #10 ukkázka z knihy #11

 

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: