V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Istria: Recipes and stories from the hidden heart of Italy, Slovenia and Croatia

Istria: Recipes and stories from the hidden heart of Italy, Slovenia and Croatia
vyprodáno
Internetová cena: 672,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 840,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: pevná
Počet stran: 272
Formát: 19,6 x 24,7 cm
ISBN/EAN: 9781922417183
Nakladatel: Smith Street Books
Rok vydání: 2021
Edice: kuchařky / Kuchařky

‘Istria is testament to the idea that recipes are so much more than instructions, that they are accumulated layers of stories and histories, both personal and collective, brought to life every time a dish is made. An exquisite book.’ ― Rachel Roddy

Istria is the heart-shaped promontory at the northern crux of the Adriatic Sea, where rows of vines and olives grow in fields of red earth. Here, the cuisine records a history of changing borders ― a blend of the countries (Italy, the Republic of Venice, Austria, Hungary and now Slovenia and Croatia) that have shared Istria’s hills and coasts and valleys.

This book is a record of traditions, of these cultures and of Paola’s family: recipes from her childhood, the region’s past, and family and friends who still live beside the Adriatic coast. Among recipes for semolina dumplings, beef and pork goulash and apricot strudel are memories of the region and stories of the recipes’ authors: the Italian-Istrians who remained in the region after the 1940s, and those who left for new countries.


Review

‘At this time of year, the cookbooks come out fast and hard, and I must confess that having to choose just one to feature here from the huge pile that is published each Thursday gives me more than a slight twinge of anxiety. (Indeed, I have to give up the hope of hitting publication dates altogether.) I don’t have any particular rule for which get picked and which must languish unfairly in the shadows: essentially, I work - as I always do - by instinct; the book that fills me with particular excitement as I read it, leading me insistently, impatiently into the kitchen, is the book I inevitably go for. Call it the post-it count, if you will!

And Istria is just that book.’

‘Post-it notes mark those recipes I am especially drawn to, although, frankly, I could have put a post-it note on every single page.’

Nigella Lawson

About the Author

Paola Bacchia was born to Italian migrant parents and into their food culture. Her award-winning blog, Italy On My Mind, explores the connection between family memories and food through stories, photos and recipes. She returns to Italy every year to expand her knowledge of Italian food and traditions. Previously, she published Italian Street Food and Adriatico with Smith Street Books.

ukkázka z knihy #1 ukkázka z knihy #2 ukkázka z knihy #3 ukkázka z knihy #4 ukkázka z knihy #5 ukkázka z knihy #6 ukkázka z knihy #7 ukkázka z knihy #8 ukkázka z knihy #9 ukkázka z knihy #10 ukkázka z knihy #11 ukkázka z knihy #12

 

Další knihy od tohoto autora

At Nonna’s Table: One Italian family’s recipes, shared with love Adriatico: Stories and Recipes from the Adriatic Coast of Italy

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: