V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Vážení zákazníci, ve dnech 23.–26. 5. se na vás těšíme na veletrhu Svět knihy Praha 2024 na pražském Výstavišti.

Internetové objednávky vytvořené nebo uhrazené v období od 21. 5. budou zpracovány v pondělí 27. 5. Děkujeme za pochopení.

Crave: Recipes Arranged by Flavour, to Suit Your Mood and Appetite

Crave: Recipes Arranged by Flavour, to Suit Your Mood and Appetite
vyprodáno
Internetová cena: 663,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 829,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: pevná
Počet stran: 256
Formát: 18 x 26,5 cm
ISBN/EAN: 9781787135796
Nakladatel: Quadrille
Rok vydání: 2021
Edice: kuchařky / Kuchařky

"Once again, Ed Smith has done something really smart. Cooking the flavours we are craving in any given moment, the resulting book feels so novel and fresh. Ed's writing is thoughtful and conversational; his recipes confident and delicious." Yotam Ottolenghi

6 Flavour Profiles. Over 100 recipes. Every craving covered.

Why do we choose to cook the things we do, when we do? Most of the time, it is simply so we can eat what we really fancy; a subconscious response to a constantly fluctuating state of mind and appetite that s influenced by mood, season, weather, memory, occasion, outside events and internal feelings.

Ed Smith helps his readers home in on their cravings (whatever the reason for them) by organising his recipes within six cleverly conceived flavour profiles: fresh and fragrant chilli and heat tart and sour curried and spiced rich and savoury; and (best of all?) cheesy and creamy. There s also a directory of alternative cravings at the back, providing additional ways in. All bases are covered, from snacks through sides, to main courses and puddings.

Think of fermented and fresh tomato salad with feta for when both sun and cook are already smiling; or lamb chops with cacio e pepe white beans if in need of a re-set; the likes of 'nduja spatchcock chicken, should a tickle of chilli be in order; or curried brisket noodles to meet spice needs. Whether we want snap and crunch or velvet softness, sharp citrus or warming aromatics, or just something involving bubbling, molten cheese, CRAVE presents a fresh take on seasonal cookery, but goes beyond that too acknowledging core instincts and base itches, and so delivering recipes you ll want to make every day of the week, whatever the weather or mood.


Review

The recipes will dazzle and delight. -- Nigel Slater

Ed is one of the greatest cooks I know and this book is a perfect friend in the kitchen: useful, innovative, trustable and completely joyful. -- Meera Sodha

Crave is my kind of cookbook, it puts feeling and intuition at the centre of how we eat. It's packed with the friendly, approachable and original recipes that Ed is so brilliant at. I'll be cooking from it on repeat. --Anna Jones

About the Author

Ed Smith is the author of the acclaimed On the Side (Bloomsbury 2017); the best-selling The Borough Market Cookbook (Hodder and Stoughton 2018); and the award-winning food blog www.RocketandSquash.com. A former City lawyer turned cook and food writer, Ed's words and recipes have appeared in all major food magazines, supplements and websites, including The Sunday Times, Guardian, Telegraph, The FT Weekend MagazineWaitrose Weekend, Delicious, Olive, food52.com and eater.com.  

Ed and his work have won and been shortlisted on multiple occasions for numerous awards. Most recently, in 2020 he was shortlisted as Best Online Food Writer at the Guild of Food Writers Awards; and in 2019 as Best Cookery Writer alongside Diana Henry at the Fortnum and Mason Food Awards, and Best Food Writer alongside Bee Wilson and Grace Dent at the Guild of Food Writers Awards.

ukkázka z knihy #1 ukkázka z knihy #2 ukkázka z knihy #3 ukkázka z knihy #4 ukkázka z knihy #5 ukkázka z knihy #6 ukkázka z knihy #7 ukkázka z knihy #8 ukkázka z knihy #9 ukkázka z knihy #10 ukkázka z knihy #11 ukkázka z knihy #12 ukkázka z knihy #13

 

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: