Snadné může pro vás znamenat superrychlé jídlo – je na stole za pár minut. Popřípadě takové, na které potřebujete jen několik surovin. Někdo ocení, že část přípravy lze udělat předem a při podávání vše probíhá jednoduše. Není marné ani to, když jsou v receptu suroviny, jež máte běžně ve spíži, prostě vaříte ze zásob. Vařit lze rovněž lehce, jídlo se dělá více méně samo v hrnci či troubě. Další recepty vám předvedou efektivní vaření, důležité je jen znát dobrý trik a vychytat správný postup. Podle okolností si tedy vyberete způsob, který vám vyhovuje, aby vaření bylo snadné, uvolňující, a tedy zábavné. Myšlenka, že každý má jiný názor na to, co je snadné, je podstatou této knihy. Ottolenghi o ní řekl: „Knihou jsem tak nadšený proto, že je plná receptů, které jsou ještě nesporně ,Ottolenghi‘, ale současně jsou snadné nejméně jedním (ale velmi často více než jedním) způsobem.“ A vše si můžete vyzkoušet na zelenině, rýži, obilovinách, luštěninách, těstovinách, mase, rybách i sladké tečce. Dejte se s odvahou do toho!