V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Vážení zákazníci, ve dnech 15.–18. 5. se na vás těšíme na veletrhu Svět knihy Praha 2025 na pražském Výstavišti.

Internetové objednávky vytvořené nebo uhrazené po 13. 5. budou zpracovány v pondělí 19. 5. Děkujeme za pochopení.

Jak chutná dolce vita: Klasické i moderní recepty z Říma

Jak chutná dolce vita: Klasické i moderní recepty z Říma
Internetová cena: 399,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 499,00 Kč
Skladem
Počet kusů:
Autor:
Vazba: pevná
Počet stran: 304
Formát: 19 x 24,5 cm
ISBN/EAN: 9788075292919
Nakladatel: Slovart
Rok vydání: 2017
Edice: kuchařky a gastronomie / Kuchařky a gastronomie

Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města. Najdete tu recepty pro každou příležitost: od rychlých a poctivých snídaní a živých pokrmů al fresco až po improvizované, ale působivé občerstvení na party pro přátele a romantické večeře. Při listování knihou se bude opravdu těžké rozhodnout, co dřív z autentických římských jídel vyzkoušet: těstoviny zapékané s chřestem, pancettou a sýrem, mozzarellu v kočáře, dorádu v bramborové krustě, ricottovo-kokosové koule, římské pusinky s pomerančovou omáčkou, saltimboccu po římsku, dušeného králíka s hroznovým vínem a olivami. Ale dost! Víc vám neprozradíme…

Eleonora Galassová je autorka, bloggerka, učitelka a instagramový zázrak – a to vše se točí kolem jídla. Její láska k němu vzplála už v raném věku: měla zakázáno vkročit do prababiččiny kuchyně, ale bylo jí povoleno ochutnávat těstoviny, zda už jsou uvařené al dente. Jak už to v životě bývá, zakázané ovoce nasměrovalo dívčinu pozornost k jejímu budoucímu koníčku a celoživotní kariéře. Učila se na Ateneo Italiano della Cucina v Římě a získala vysokoškolský titul v oboru gastronomie a jídelní kultury. Při psaní první knihy sjezdila Eleonora oblast Lazio, posbírala recepty a příběhy od pestré směsice místních obyvatel a oživila je svým jedinečným tvůrčím přínosem.

Dnes Eleonora křižuje mezi Římem a Paříží, pracuje jako novinářka, provozuje kurzy vaření a také spolupracuje s velkými mezinárodními potravinářskými značkami a firmami.

Ukázky z knihy (pro zvětšení klikněte)

ukázka z knihy č.1 ukázka z knihy č.2 ukázka z knihy č.3 ukázka z knihy č.4 ukázka z knihy č.5 ukázka z knihy č.6

 

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

V nakladatelství

V distribuci

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy