V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Umění po roce 1900: modernismus antimodernismus postmodernismus

Umění po roce 1900: modernismus antimodernismus postmodernismus
vyprodáno
Internetová cena: 1 599,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 1 999,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: český
Vazba: tvrdá vazba s přebalem
Počet stran: 704
Formát: 213x277 mnm
ISBN/EAN: 9788072099528
Překladatel: Irena Ellis, Jitka Sedláčková, Josef Hrdlička
Rok vydání: 2007
Edice: světové umění / Umění


Nejúplnější kritické dějiny umění dvacátého a počátku jednadvacátého století. Umění po roce 1900, kniha průkopnická svým obsahem i jeho podáním, udává tón na mnoho let dopředu. V přístupném faktografickém uspořádání, které sleduje chronologii, předkládají autoři více než stovku přehledných statí, zaměřených vždy na jednu rozhodující událost – na vytvoření zásadního díla, vydání důležitého textu, zahájení významné výstavy – a vyprávějí nesčetné příběhy umění od roku 1900 do současnosti. Zabývají se do hloubky všemi rozhodujícími a průlomovými okamžiky modernismu a postmodernismu, četnými antimodernistickými reakcemi, které navrhovaly alternativní pohled na umění a svět. Kromě úvodů do teoretického přístupu autoři také předkládají dvě diskuse – první umístěnou do poloviny století, druhou na konci knihy – v nich uvažují o některých otázkách, které vytyčila předchozí desetiletí, a zaměřují se na umění budoucnosti. Umění po roce 1900, koncipované jako základní pojednání tématu, je nezbytnou četbou pro každého, kdo chce porozumět složitým problémům umění v moderní době.

Diskuze

Přidat Váš názor | Celá diskuze

Chyby v překladu

Proti anglickému originálu kniha obsahuje až neuvěřitelné množství chyb v překladu a ve jménech (v knize např. stojí "Lawrence Werner" namísto Lawrence Weiner, některá ženská jména jsou přechýlená, některá z neznámých důvodů ne, etc.), kostrbaté formulace a nezanedbatelné množství překlepů. Za tuto cenu je to nepřijatelné.

reagovat | Autor: Robert Kotásek | 26.8.2015, 12:02:53

Přidat Váš názor | Celá diskuze

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: