V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


The Arabesque Table: Contemporary Recipes from the Arab World

The Arabesque Table: Contemporary Recipes from the Arab World
vyprodáno
Internetová cena: 752,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 940,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: pevná
Počet stran: 256
Formát: 19,5 x 26,5 cm
ISBN/EAN: 9781838662516
Nakladatel: Phaidon
Rok vydání: 2021
Edice: kuchařky / Kuchařky

"The Arabesque Table is full to the brim with dishes which are rooted in tradition and at the same time creatively (and deliciously!) transcend it. It is wonderful!" - Yotam Ottolenghi

"A dazzling set of recipes from Reem Kassis" – Nigel Slater 

"Reem Kassis's cookbooks tell of her Palestinian family, while giving a modern twist to such dishes as fatteh, lentil soup and pistaschio cake" - The Observer Food Monthly 

Acclaimed author Reem Kassis returns with a one-of-a-kind collection of original contemporary recipes tracing the rich history of Arab cuisine.

The Arabesque Table takes inspiration from the traditional food of the Arab world, weaving Reem Kassis's historic research and cultural knowledge with her contemporary interpretations of an ancient, remarkably diverse cuisine.  
 
In her personal, engaging voice, Reem bridges past and present to open up the world of Arabic cooking today, showcasing a mosaic of 130 delicious, accessible home recipes. Organized by primary ingredient, the recipes and vivid photographs bring the dishes to life while her narrative offers not only a sense of taste, but a sense of time and place as well. 

More than just a compilation of modern Arabic recipes, The Arabesque Table celebrates the evolution of Arab cuisine and the stories of cross-cultural connection it recounts, paying tribute to the history and journey that have led to this point. 

With the past on full display in this heavily researched and exciting book, you will find dishes from the Golden Age of Islam: like Narjissiya (a fava bean and egg hash) and  Makmoora (a layered chicken, onion and pine nut pot pie), as well as contemporary and globally inspired interpretations: like Tahini Cheesecake and Caramelized Butternut Squash Fatteh with Za'atar, revealing a cuisine that is vibrant, nourishing, and exciting, but above all, reminding us of how powerful food is in defining the relationship between people, place and identity.

 

About the Author

Reem Kassis is a Palestinian writer whose work focuses on the intersection of food with culture, history, and politics. She is the author of Phaidon's acclaimed cookbook The Palestinian Table, which won the Guild of Food Writers First Book award and a Gourmand World Cookbook award and was a James Beard Best International Cookbook award finalist and NPR Best Book. Her second book, The Arabesque Table is a one-of-a-kind collection of contemporary recipes tracing the rich history of Arab cuisine. She grew up in Jerusalem, then lived in the US, France, Germany, Jordan, and the UK. She now lives in Philadelphia.

ukkázka z knihy #1 ukkázka z knihy #2 ukkázka z knihy #3 ukkázka z knihy #4 ukkázka z knihy #5 ukkázka z knihy #6 ukkázka z knihy #7

 

Další knihy od tohoto autora

The Palestinian Table

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: