V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Is Our Food Killing Us? A Primer for the 21st Century

 The Big Idea

Is Our Food Killing Us? A Primer for the 21st Century
vyprodáno
Internetová cena: 359,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 449,00 Kč
Zboží není skladem
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: měkká
Počet stran: 144
Formát: 15,2 x 22,9 cm
ISBN/EAN: 9780500295663
Nakladatel: Thames & Hudson
Rok vydání: 2021
Edice: Populárně naučné / Populárně naučné

A thought-provoking dissection of the ways in which the production and consumption of food have become harmful to our personal, societal and environmental health Never before have we produced so much food for so many people all around the world. But at what cost to our health and the health of the planet? How much is Big Food responsible for the rise in chronic obesity, diabetes and heart disease? Why do we love to eat junk food so much? Synthetic fertilizers and pesticides have dramatically improved crop yields but many are toxic to humans. Widespread factory farming has led to the adoption of an unhealthy meat-rich diet high in saturated fats and devastated the environment. Many of the hyperpalatable, ultra-processed foods we consume today have little or no nutritional value. This wide-ranging and exploratory volume re-evaluates what we eat and how we eat it; it questions why we choose to eat food that we know is damaging to us; and it considers how we can change our food industry and our food culture.

Contents List

Introduction • Chapter 1: The Evolution of an Epidemic • Chapter 2: The Health Hazards of Processed Food • Chapter 3: The Dark Side of Industrial Food • Chapter 4: Back to Health • Conclusion

About the Author

Joy Manning is a writer, editor and recipe developer focused on good food and good health. She has served as nutrition editor for Prevention magazine and restaurant critic for Philadelphia magazine and is editor of Edible Philly. She is the author of Stuff Every Cook Should Know and Almost Meatless and has been nominated for a James Beard Award. She is the co-host of Local Mouthful, a podcast dedicated to food and home cooking.

ukkázka z knihy #1 ukkázka z knihy #2 ukkázka z knihy #3 ukkázka z knihy #4 ukkázka z knihy #5 ukkázka z knihy #6 ukkázka z knihy #7 ukkázka z knihy #8 ukkázka z knihy #9 ukkázka z knihy #10 ukkázka z knihy #11 ukkázka z knihy #12 ukkázka z knihy #13

 

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: