V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


elBulli 2005-2011

 Every recipe from the last seven years of the world's most creative restaurant

elBulli 2005-2011
Internetová cena: 13 520,00 Kč Nejnižší cena za posledních 30 dní
Běžná cena: 16 900,00 Kč
Skladem (2 ks)
Počet kusů:
Autor:
Jazyk: anglicky
Vazba: tvrdá, 7 svazků v akrylovém stojanu
Počet stran: 2720
Formát: 24 x 31,5 cm
ISBN/EAN: 9780714865485
Nakladatel: Phaidon
Odkaz na stránky nakladatele: http://phaidon.com/store/food-cook/elbulli-2005-2011-9780714865485/
Rok vydání: 2014
Edice: Limitované edice / Limitované edice

Po Modernist Cuisine přichází na trh další unikátní gastronomické knižní dílo v anglickém jazyce. Knihy elBulli 2005-2011 obsahují všechny recepty z posledních 7 let existence restaurace elBulli, která byla všeobecně považována za nejlepší restauraci na světě až do jejího uzavření v roce 2011. Poté, co obdržela tři michelinské hvězdy (v letech 1997-2011) a pravidelně vyhrávala hlasování o nejlepší restauraci na světě "Best Restaurant in the World" volenou panelem 500 profesionálů, dostala se elBulli na špičku restaurační scény. Autor této knihy Ferran Adri? se stal jejím jediným šéfkuchařem už v roce 1987. Restaurace byla otevřena každý rok jen šest měsíců, aby zbytek roku mohl být vynaložen na vývoj zcela nové menu pro každé roční období. Mnoho hodin vývojových prací bylo investováno do tvorby každého jednoho velkolepého talíře. Workshopy elBulli v Barceloně a gastronomické inovace tvůrčího týmu ovlivnily restaurace a šefkuchaře na celém světě.

elBulli 2005-2011 se skládá ze sedmi svazků, jednoho pro každou sezónu v letech 2005 a 2011 . Každý svazek začíná katalogem fotografií všech pokrmů, které byly podávány v restauraci v průběhu tohoto roku. Následně čtenáři předkládá podrobné recepty včetně návodů na přípravu každé komponenty. K dispozici jsou také informace, kde získat ingredience, naučíme se nové techniky, dokončení a prezentace. Recepty jsou rozděleny podle kategorií, v jedinečné struktuře menu elBulli : koktejly, občerstvení, tapas, dezerty a morfing.

Dále se se zaměřuje na kreativní vývoj v restauraci, klíčové objevy, analýzy vlivů a kreativní metody, které byly rozhodující v každém ročním období. Jednotlivé kapitoly si všímají nových produktů, postupů a technologií vyvíjejících se rok od roku, při hloubkovém pohledu zkoumajícím, jak všechny procesy v kombinaci neustále posouvají kuchyni v elBulli dopředu.

Knihy jsou krásně vyvedeny v elegantním akrylovém stojanu. Tyto komplexní svazky umožňují bezprecedentní přístup ke géniu Ferrana Adria a tvořivosti, která z elBulli udělala legendární pojem. Jedná se o nezbytný doplněk knihovny každého zájemce o moderní gastronomii. Je to poslední šance, jak odhalit tajemství nejinovativnější kuchyně na světě, nyní již navždy uzavřené.

Ukázky (klikněte pro zvětšení):

screen-shot-2013-11-13-at-10-10-33screen-shot-2013-11-13-at-10-10-46screen-shot-2013-11-13-at-10-10-56screen-shot-2013-11-13-at-10-11-05

Další knihy od tohoto autora

Unelaborated Products: Definition and Classification The Family Meal: Home Cooking with Ferran Adrià The Origins of Cooking: Palaeolithic and Neolithic Cooking What is Cooking: The Action: Cooking, The Result: Cuisine

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: