V roce 2012 se součástí Nakladatelství Slovart stalo nakladatelství Brio. Nakladatelství Brio vydávalo ve spolupráci s předními spisovateli a výtvarníky nádherně ilustrované originální příběhy a sbírky pohádek pro děti od šesti do dvanácti let. Pro starší děti, mládež a dospělé Brio nabízelo sebrané spisy pohádek a bajek od renomovaných spisovatelů, doplněné o to nejlepší z klasické literatury celého světa. V této tradici pokračujeme také my v rámci stejnojmenné edice.


Jsme výhradní distributor nakladatelství TASCHEN pro Českou republiku


Guinness World Records 2014

 Guinnessova kniha rekordů

Akce
Guinness World Records 2014
vyprodáno
Cena v akci: 199,00 Kč
Internetová cena: 399,00 Kč
Běžná cena: 499,00 Kč
Zboží není skladem
Vazba: tvrdá
Počet stran: 272
Formát: 22 x 29,5 cm
ISBN/EAN: 9788073917722
Rok vydání: 2013
Edice: Guinnessova kniha rekordů / Obrazové knihy

Zlevněná kniha, může mít drobné vady na obálce.

Jedna z nejznámějších a nejprodávanějších knih na světě přináší i v letošním vydání opět nejednu kuriozitu. Poznejte největšího chodícího robota, prohlédněte si zblízka nejobávanějšího masožravého dinosaura nebo si přečtěte spoustu informací o nejjedovatějších tvorech na Zemi. Nadto vás čeká více než 1000 úchvatných fotografií a 3D rozšířená realita se zbrusu novou aplikací zdarma. Prostě neodolatelná kniha!

Guinnessova kniha rekordů dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější knihy světa a počtem prodaných kusů za rok ji překonává pouze Bible. A to i díky faktu, že přibližně 2/3 obsahu knihy jsou každoročně inovovány, a tudíž se mají čtenáři vždy s novým vydáním nač těšit.


Za vznikem této úžasné knihy stojí bývalý ředitel legendárního pivovaru Guinness sir Hugh Beaver, který se roku 1951 na večírku konaném u příležitosti setkání irských myslivců dostal do sporu o tom, které lovné ptactvo je nejrychlejší v Evropě. Ten večer v Castlebridge dospěl Beaver k názoru, že je nemožné získat spolehlivý zdroj pro tuto při. Napadlo ho, že musí existovat mnohem více různých "sporů" a sázek, které jsou během nocí ve všech 81 400 hostincích Spojeného království řešeny, a ve skutečnosti neexistuje kniha, ve které by byly sebrány informace, které by mohly potvrdit nebo vyvrátit argumenty o tom, co je a co není pravda. Uvědomil si, že takováto kniha by se mohla velmi lehko stát populární. Beaverův nápad začali realizovat dva studenti, dvojčata Norrise a Rosse McWhirterovi, kteří v té době rozběhli v Londýně informační agenturu. Tito dva bratři dostali pověření shromáždit informace pro první Guinnessovu knihu rekordů, která byla vydána v srpnu 1954 v nákladu tisíc výtisků.

Diskuze

Žádný příspěvek do diskuze. Přidejte svůj názor »

Doručení zdarma

Objednejte si knihy v hodnotě alespoň 900 Kč a dopravíme Vám je zdarma!

 

Dáme knihu logo

Přijímáme poukázky Dáme knihu

Aktuality

Připravujeme

Další knihy »

Bazar

Další knihy »

RSS

Přihlaste se k odběru RSS a dostávejte informace o nových knihách hned po jejich zveřejnění na stránce.

Nejdiskutovanější knihy

Novinky e-mailem

Jste knihkupec?

Vyberte si témata:






















































Váš email: